maanantai 15. marraskuuta 2010

Pöydän päälle

Meillä asuu ongelmapöytä. Pöydän pinta on vahakäsitelty eikä siinä ole ollenkaan lakkaa. Kuuma astia, esim. teekuppi jättää pöydän vahapintaan renkaan ellei väliin laita eristettä. Neliön muotoinen, 160x160cm ruokapöytä on kyllä näyttävä ilmestys, mutta kun tarvitaan pöytäliinaa olisi tavallinen suorakaiteen mallinen pöytä ihan tervetullut. Ja toisaalta miksi kaunista puupintaa pitäisi peittääkään.
Kauppojen tabletit ovat liian suuria neliön malliseen pöytään (menevät kulmissa lomittain). Aluksi ratkaisin liinaongelman siten, että ostin valmiita tabletteja ja pistin ne kahtia. Nämä osoittautuivat kuitenkin puuvillaisen materiaalin vuoksi oikeiksi tahramagneeteiksi.

Niinpä päädyin tekemään tabletit itse tekstiilivahakankaasta. Välissä on kiinnisilitettävää kovikehuopaa ja taustalla mustaa lakanakangasta. Kaikki kankaat Eurokankaasta. Leikkasin lakanakankaan sen verran suuremmaksi, että sain huolittelun tehtyä samasta palasesta, ilman erillisiä huolittelukaitaleita tai paksuja taitoksille jääviä saumoja. Ihan täysin en ole tyytyväinen kernikankaan kuosiin, mutta Pirpanan kanssa verhokankaiden ostosreissulla en jaksanut lähteä juoksemaan eri kuosien perässä moneen liikkeeseen. Olkoon sitten vaikka harjoituskappaleet ja seuraavat tehdään kunhan sopiva kuosi tulee vastaan.



2 kommenttia:

affen kirjoitti...

Nehän on vallan tyylikkään näköiset! Heti tulin kurkkimaan, kun huomasin olevan kurkittavaa. Onnea uuteen blogiin =)!

Vezmu kirjoitti...

Kiitos :)