perjantai 30. syyskuuta 2011

Pirpanan vauvalle

Monta päivää ollaan oltu pelkästään sisätiloissa, kun Pirpana sairastaa lämpöilyä. Hermoille sopivaa tekemistä on saanut keksiä oikein urakalla, sen verran haikeasti neiti on ikkunasta katsellut ulkoilmasta haaveillen. "Ulos?" kysymykseen vastaan, että ei me voida, johon Pirpana jatkaa, että "Sataa". Ehei, ulkona paistaa tällä kertaa aurinko. Harmittaa sekin.
Piirustusvihko on täyttynyt äidin ja tyttären töherryksistä, me tehdään taidetta. Piirretään kukkia, porkkanoita, autoja ja tänään jopa hammaspeikkoja.

Eilen käytiin yhdessä ompelemassa. Pirpanan vauva tarvitsi ehdottomasti taaperokärryyn sopivamman peiton. Saipa vauva vielä tyynynkin samaa kuosia. Talon ainoa nukenpeitto oli sen verran suurta kokoa, että ei pienissä käsissä oikein taivu kärryyn tai pienelle nukelle sopivaksi. Pirpana valitsi itse annetuista vaihtoehdoista tämän kaivurikuosisen flanelin. Taustaksi äiti valitsi turkoosin fleecen. Nyt kun kuvaa katselee, peitosta olisi voinut tehdä himpun pienemmänkin. Moninkerroin sen joutuu taaperokärryyn taittelemaan. Taitaisi olla aika hankkia isommat kärryt.


Ompelupuuhissa Pirpana saa touhuta melko vapaasti ompeluhuonetta sotkien. Katsella lankavarastoa ja tilkkulaatikkoa, laittaa nuppineuloja kankaaseen ja neulatyynyyn sekä istua äidin sylissä kun huruutellaan ompelukoneella. Saksiin koskeminen kuitenkin on ehdottomasti kiellettyä, harmi kyllä. Niillä saisi äidin mielestä liian suurta vahinkoa aikaiseksi. Nuppineuloilla ei toistaiseksi ole pistetty kuin muutaman kerran äidin polviin.

Ei kommentteja: