tiistai 20. joulukuuta 2011

Paita kasvunvaralla

Harvoin tulee nykyään ommeltua mitään itselle. Marraskuussa tuli kuitenkin suuri tarve. Sattuneista syistä kaikki kaapin paidat alkoivat käymään liian lyhyiksi. Niinpä kaivelin esiin paidan kaavan Suuresta Käsityö-lehdestä ja joskus mekkoa varten hankitun kankaan (Eurokankaan palalaarista). Tämä kyseinen kangas tuntui olevan kaapissa ainoa, jota oli lähes tarvittavat 1,5m. Kankaita on ilmeisesti tullut hankittua vain lastenvaatteita varten.



Kuva on hieman huono, mutta ehkä siitä sen verran näkee, että etukappaleessa on mahan kohdalla rypytykset, jonka ansiosta tämä paita mahtuu toivon mukaan päälle vielä huhtikuussakin. Raglansauma hukuttautuu tuohon tilkkutäkkikuosiin, samoin helman "resori". Mukava kaava, tällä voisi tehdä usemmankin paidan. Ehkä voisi kokeilla kaventaa hihoja hieman normaalimmaksi, tässä ne ovat melkoiset liehukkeet ihonmyötäiseen hihaan tottuneelle.

Mies sanoi tämän luomuksen nähdessään, että "ootpa melko Ridge Forresteri". Tuohon kohteliaisuudeksi tarkoitettuun en voinut muuta kuin todeta, että semmoisia leukaperiä en kyllä halua.

1 kommentti:

*marjuska* kirjoitti...

Oi, minä en tästä vauvautumisuutisesta tiennytkään. Onnea kovasti! Ja paita on kiva vaikka onkin tilkkuinen. :-)