tiistai 9. lokakuuta 2012

Matamin mahtimekko


 Epämääräinen kasa kangasta kökötti ompelupöydän kulmalla ihan luvattoman kauan. Välillä sitä pyöriteltiin ja ommeltiinkin. Ja sitten taas purettiin. Jopa työskentelykoneetkin ehtivät vaihtua kesken kaiken. Ja se aiheuttikin sitten lisää ongelmia. Ehkäpä vanhalla evalla olisi mahtimekko (tai tissis) ollut ennemminkin valmis.


Kaavana tässä on Ompeluelämää fb-ryhmässä jaossa ollut tissis-kaava koossa xl. Loistava tunikan kaava, kunhan vaan saisi kaikki natsaamaan kohdilleen. Minä mittailin kaavaa ja lisäsin ensin kuusi senttiä mittaa yläosan korkeuteen. Lisäksi poistin vyötärökaistaleesta ja helman leveydestä muutaman sentin. Lisäksi vyötärökaistaleen ja kaula-aukon kanttausten piti tulla samasta kankaasta leikattuna. Mutta kun vihdoin sain kaula-aukon kantattua UUDELLA ompelukoneella, näytti kanttaus melkoisen rumalta. Kone ei suostunut tekemään kaksoisneulalla siistiä tikkiä ainakaan tuolle hyvin löysälle neulokselle. Innoissani myös olin saattamassa tunikaa valmiiksi ja unohdin laittaa etukappaleen yläosan ja helman väliin vyötärökaitaleen. Joka siis oli jo takakappaleeseen liitetty. Tässä vaiheessa olisi kannattanut kuitenkin testata tekelettä huolella, jotta purkamiset oisivat jääneet vähemmälle. Päätin nimittäin laittaa kaula-aukon, hihansuut ja vyötärön mustalla resorilla. Ja kun tämä oli tehty ja mekko helman kääntämistä vaille valmis, sovitin. Ja päädyin lyhentämään yläosaa neljä senttiä. Olisi siis alkuperäinen kaava ollut melkolailla sopiva.


No, valmis se nyt kuitenkin vihdoin on. Mun eka tissis. Seuraavan kanssa olen jo paljon viisaampi.
Valitsen laadukkaamman trikoon. 
Kavennan takakappaletta 2-4 senttiä.
En laita etukappaleita noin paljoa ristiin, vaan ennemmin vaikka lyhennän hieman kappaleiden kärkiä.


Lopuksi myös huono sovituskuva, mutta paremmin tästä näkee mallin kuin tuosta lattiakuvasta.

P.S. Nyt kun vielä oppisi käyttämään tunikaa ja leggareita. On tämä yhdistelmä sovituksen lisäksi kerran ollut päällä.

1 kommentti:

Heidi kirjoitti...

Todella kivan näköinen!
Itsellä ensimmäinen tissis on leikattuna ja hieman jo ommeltukin, mutta miettinyt ompelenko kuitenkaan loppuun, kun hoksasin, että takakpl:n leikkasin vinoon (raidat menee siis vinoon)