tiistai 9. lokakuuta 2012

Taistelemalla vanhasta uutta

Ompelukoneen kanssa taisteu jatkui tämän paidan kanssa. Edelleenkään en ollut ehtinyt istahtaa tutustumaan uuteen Bernetteen kunnolla (uudet tulokkaani ovat siis Bernette e92c ompelukone ja käytetty Husqvarnan Huskylock 910 saumuri). Pirpanan paitapula alkoi olla jo niin akuutti, että valmista oli saatava nopeasti. Nopeaa olisikin valmistunut, kiitos uuden saumurini, mutta Bertsa pisti minut taas purkuhommiin. Helmaa en saanut kertakaikkiaan tikattua nätisti, joten lopulta pistin suosiolla resorin helmaan. Taisi olla tuo raidallinen kangas taas niin lirua trikoota, ettei onnistunut. Jokohan uskon, ettei Bertsa suostu noita ompelemaan?
Suuria ongelmia aiheuttaa myös koristetikin saaminen balanssiin. Ei vain meinaa säätövara riittää siihen, että tikki pysyisi "kasassa". Meinaa väkisin jäädä liian suureksi tikkien väli ja esimerkiksi hunajakenno-ommel näyttää enemmänkin linnan raunioilta. Tämän paidan jälkeen on ompelukoneessa Prymin neula vaihtunut saumurin mukana tulleeseen Schmetzin neulaan (sitä en tiedä oliko apua) ja vanhan koneen huolimat Moonin löyhäkierteiset langat todettu epäsopiviksi. Harmittaa kyllä vietävästi ettei nuo langat passaa. Ei muuten, mutta mulla ei juuri muita lankoja olekaan.

Kaava: Night owl, Ottobre 6/2009, tällä kertaa jo koossa 104cm
Kankaat: Raidallinen oma vanha h&m paita, pinkki vanhasta paitulista, resorit uutta todennäköisesti Eurokankaasta

Vaikka tästä näkee, että käytetyistä kankaista on tehty (pesunukkaa melkoisesti) ja kauluksen tikkaus on kaikkea muuta kuin siisti, niin käyttöön tulee. Mukavan pirteä, vaikkakin meille hyvin epätyypillinen pinkki väri. Kaula-aukosta tuli himpun liian suuri, kun jostain syystä jätin saumanvarat pois kaulusosastolta. Yleensä on kuitenkin alupaita alla ja tämä paita onkin niin ohutta kangasta, että tarvitsee todellakin alupaidan myös lämmittämään.

2 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Hienoa kierrätystä!! Tykkään!

Heidi kirjoitti...

Hieno!