maanantai 3. joulukuuta 2012

Kun pipo kiristää

Tämä syksy on ollut hyvin hidasta aikaa käsitöiden rintamalla. Pikku-Muori on pitänyt kiitettävän kiireisenä, Pirpana sen sijaan olisi useinkin valmis lähtemään äidin kanssa ompeluhommiin tai askartelemaan. Suurin syy hitauteen on kuitenkin oma terveys. Nivelet eivät anna monenakaan päivänä periksi ompelemiselle, saatikka neulomiselle.
Jotain on kuitenkin saatu valmiiksikin.

Tämä Novitan Alpaca lankojen jämistä aloitettu myssy on tehty Garnstudion ohjeella.  Niinhän siinä taas kävi, että lanka loppui kesken. Niinpä myssyn ylin harmaa hiippa ja solmiamisnauhat on tehty toisesta langasta, Dropsin Alpacasta. Tällä hetkellä kun ei valmisteta tuota Novitan Alpacaa, en onnistunut sitä kaupastakaan saamaan. Eri paksusiahan nuo langat olivat ja hiippa onkin neulottu sitten kaksinkertaisella Dropsilla.
Ohjeessa on käytetty tuota Dropsin Alpacaa ja jälleen kerran minun laskelmani menivät mönkään, kun arvioin saman ohjeen käyvän myös tuolle toiselle langalle. Tai en tiedä mikä meni mönkään, nimmittäin jos on paksumpi lanka, luulisi myssystä tulevan samalla silmukkamäärällä liian suuri. Mutta ei, myssy on Pikku-Muorille himpun liian pieni. Ympärys olisi riittänyt, mutta syvyys ei. Myssy lähtikin sitten pari kuukautta nuoremmalle serkkupojalle käyttöön.
Ja kun kerran lankavaraston tuhoaminen ei onnistunut tälläkään neulomisella, vaan jouduin ostamaan lisälankoja työn loppuun saamiseksi, on puikoilla jo isompi versio Pikku-Muorille. Saa nähdä kuinka nyt käy koon kanssa, mallitilkkua en tietenkään taaskaan tehnyt. Näin kivaa väriä siihen uuteen versioon ei tule, vaan on tylsästi vaan yksivärinen harmaa. Siitä lisää myöhemmin, kunhan koppurakädet antavat myöten neulomiselle.

Edit: Kakkosversio valmistui ja päätyi nukkejen päitä lämmittämään.

Ei kommentteja: