maanantai 21. helmikuuta 2011

Aika luopua

Milloin farkut ovat tulleet tiensä päähän? Minulla ikävä kyllä yleensä silloin, kun käyvät joko pieniksi tai isoiksi. Omistan kuitenkin farkut, joita korjasin sen seitsemän kertaa, kunnes luovutin. Ne lempifarkut löytyvät kyllä varastosta edelleen, tosin viimeisintä repeämää ei ole enää paikattu. Mitähän tarkoitusta varten olen ne jemmannut.

Viikonlopun vapaahetket (ne kaikki kolme tuntia kahden päivän aikana) lahjoitin miehen farkkujen korjaamiselle. Hän onnistui hajottamaan kuukauden aikana kolmet farkut. Niistä kahdet repesivät ja kolmansista lähti nappi irti. Inhoan korjausompelua. Mutta joskus se vaan on pakko. Näitä korjauksia tehdessä mietin, että tämä taitaa olla turhaa työtä. Sen verran ohueksi housujen takamus on kulunut, että saattaa olla jo ensimmäinen käyttökerta kun uusi reikä ilmestyy. Koetin parhaani mukaan vahvistaa pahimpia kohtia.

Tässä kuva ratkenneesta takamuksesta. Vieressä toiset, jo korjatut farkut.


Ja tässä lähikuva paikatusta ja vahvistetusta haaruksesta. Oikealta puoleta ei ollut revennyt, mutta katsoin parhaaksi ommella vahviketta nurjalle puolelle.


Toivottavasti mies arvostaa tätä ei niin kaunista jälkeä. Eihän tuota korjaustoimenpidettä ihan huomaamattomaksi saa, varsinkin jos ei käy varta vasten lankaostoksilla jokaisia farkkuja varten erikseen.

Ei kommentteja: