torstai 3. maaliskuuta 2011

Viiteen kertaan purettu

Joskus täydellisyyden tavoittelukin menee liiallisuuksiin. Tämä myssy oli puikoilla luvattoman kauan ja sai purkutuomionkin ainakin viisi kertaa. Ensin oli malli hakusessa. Yritin erään Etsystä pongaamani kuvan mukaan väsätä samanlaista pintaa, mutta eihän siitä ilman viisaampien tekemää ohjetta mitään tullut. Välissä huomasin myös, että langan pitikin olla kaksinkertaisena.
Lopulta päädyin käyttämään Ulla-neuleen Karelia-pipon kuviointia, lisäten kuitenkin joustoneuleen resoriksi sekä muuttaen päälaen kavennuksia enemmän myssymäiseksi.Vielä viimeisen kerran purin jo valmiin myssyn lähes kokonaan, kun sovittaessa totesin myssyosan vaativan lisää silmukoita.


Lanka: Novita Alpaca Luxus kaksinkertaisena, 2 kerää
Puikot: resorissa 4, myssyosassa 6
Silmukoita resorissa 80s, myssyosassa 96s



Tämä myssy päätyi kaverille. Lupasin jo marraskuussa väsätä päänlämmikkeen jossain vaiheessa, mutta niin se vaan kevät ehti tulla ennenkuin myssy valmistui. Hieman typerältä tuntui myssy luovuttaa omistajalleen, kun ulkona on lämpötila plussan puolella. Tämä "tilaustyö" aiheutti varmaan sen, että vaadin itseltäni turhankin täydellistä lopputulosta. Lopulta jäi kaivelemaan ainostaan se, että neulepinnan monimuotoisuus aiheutti hieman jämäkän olemuksen myssylle eikä mielestäni lörpötä vieläkään tarpeeksi. Oiskohan isommat puikot olleet paikallaan? Onneksi oma kokemukseni tuosta Alpacasta on, että käytössä notkistuu (venyy) jonkinverran.

Ja vielä yksi kuva, josta näkee ehkä parhaiten tuon kuvion. Myssy vaan on ihan oudosti päässä.

1 kommentti:

Lumina kirjoitti...

Ja tämä kaveri kiittää piposta :) Ihana on käytössä ja lämmin! Eli kaiken sen vaivan arvoinen ;)