maanantai 28. maaliskuuta 2011

Tossuttelua


Muutama viikko sitten tuli pakottava tarve kokeilla tossujen tekoa. Pirpanan varpaat tuntuivat tarhatossuissa olevan sykkyrällä. Siispä Marian ateljeen ohjeilla tossujen tekoon.

Ensin työnalle pääsi tukikankaalla vahvistettua flanellia. Pohjaksi nahkaa ja koristeeksi pitsiä. Näistä oli voinut tulla ihan kivat, mutta...


... jokin meni pieleen. Taisin lisäillä hieman väärällä tavalla saumanvaroja ja pienennellä sitten vielä sopivasti sieltä ja täältä. Niinpä tossu on niin kapea, ettei mahdu jalkaan. Ja tuo taka/sivuosa on liian pitkä niin, että menee liikaa ristikkäin. Tästä tossusta siis puuttuu vielä kuminauha, eikä se sitä koskaan tule saamaankaan.




Toisen kokeilun päätin sitten tehdä kokonaan nahkasta, ohjetta täsmällisesti noudattaen. Koristelut ompelin edellisistä tossuista jääneistä jämäpaloista. Olisi vaan pitänyt valita pienempi koko. Näistä tossuista tuli vähintäänkin sentin liian suuret. Suuresta lopputuloksesta hämmentyneenä kokeilin vanhoja tossuja uudelleen ja tajusin, että meillä oli ollut hieman liian suuret ja tavallista paksummat sukkahousut jalassa. Eli sukat sykkyrällä tossujen sisällä. Vanhoilla tossuilla siis mennään vielä hetki siihen saakka, kunnes saan seuraavan koon tossut tehtyä. Nämä jäävät odottelemaan jalan kasvamista useammaksi toviksi.




 

1 kommentti:

affen kirjoitti...

Hieman liian suuri on lasten vaatetuksessa (ja tossutuksessa) aina parempi kuin liian pieni =)! Kivat kukkaset olit näperrellyt nahkatossuihin!