perjantai 22. heinäkuuta 2011

Haastava hattu

Tulipa todettua lierihatun ompelun haasteellisuus. Ennakko-oletukseni oli, että siinä ei mitään hankaluutta ole, sen kun ompelee. Otin kaavan Ottobre 3/2011 lehdestä, kavensin kaavan lieriä ja lisäsin kanttinauhaiset solmimisnauhat. Kaivoin kaapista kankaiksi Marimekon Räsymatto-puuvillaa ja jotain ohkaisempaa kangasta vuoriksi sekä ison kasan tukikangasta.


Haasteellisuus tuli todeksi siinä vaiheessa, kun olisi ollut aika yhdistää hattuosa lieriin. Olin onnistunut leikkaamaan hatun kiilat liian pienillä saumanvaroilla tai ompelemaan liian suurilla saumanvaroilla. Todennäköisesti molempia noista. Osat eivät todellakaan sopineet yhteen ja välisovitus Pirpanan päähän sai aikaan mahdottoman naurunremakan. Lieri oli kyllä sopiva, mutta hattuosa ei mahtunut alkuunkaan päähän. Uusi yritys sujui pelonsekaisin tuntein. Toisesta versiosta tulikin sitten himpun liian suuri, mutta pienentämäänhän aina pystyy. 



Napit päätyivät koristeeksi liian löysän vuorikankaan takia. Ne siis pitävät vuorta hieman paikallaan. Vaatisi ehkä pari ompelupistoa vielä hatun yläosaan. No, lopputulos on siltikin ihan kiva. Jotenkin en vaan miellä tätä hellehatuksi, vaikka sellainen olikin tarkoitus tehdä. Minulla tulee tästä mieleen syksy.

Kaupan päälle sai vielä nukkekin hatun, ilman lieriä tosin.

Ei kommentteja: