keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Vaipalle kuori

Kesähelteillä taaperokin on mukava pukea hellemekkoon, mutta jotenkin ärsyttää se kertakäyttövaipan vilkkuminen mekon alta. Sitä paitsi enhän minäkään housuitta kulje, vaikka mekko päällä olisikin.
Testasin pikkuhousumaisen vaippakuoren tekoa, kaava täältä. Kankaana vanhaa trikoota kaappien perukoilta.



Palasia leikatessa ja ommellessa meinasi kyllä epäusko vallata. Kappaleet näyttivät todella suurilta, kuin naisen alushousuilta. Olen melkoisen varma, että samalla kaavalla saisin tehtyä itselleni sopivat alushousut. Mutta kuminauhojen jälkeen ei enää niin suurelta näyttänytkään. Ja mikä parasta, ihan hyvin toimii käytössä. Laitoin vain hieman liian tiukat kuminauhat lahkeensuihin. En hoksannut kuminauhan mittaa mallatessani, että kumppari ei tule suoraan reiden ympäri vaan tuolla tavalla vinosti.



Tein myös jo toisen version vaippakuoresta, mutta siitä en tule koskaan kuvaa tänne laittamaan. Se on tylsästi ihan vaan punaista huonoa resoria. Tein sen version ihan kaavan ilmoittamilla kuminauhojen mitalla. Niinpä tuli liian löysä vyötärökuminauha ja tietenkin olin sen ommellut niin, etten voi enää kuminauhaa pienentää purkamatta koko tekelettä. Hätäratkaisuna pujotin ohuemman kuminauhan kaveriksi (aavistelin tätä ja jätin pienen kolon tikkauksiin). Mutta ei siltikään kovin kiva lopputulos.

Ei kommentteja: