maanantai 27. elokuuta 2012

Sleep walkerista päiväkäyttöön

Kesäsade on tainnut kastella meidän Pirpanan hyvin, sillä syksyn tullen housujen lahkeet näyttivät melkoisen lyhyiltä. Oli kaivettava siis housukaavaa esiin. Olisin halunnut kokeilla paljon kehuttua Saimi-kaavaa, mutta juuri tuota Ottobre-lehteä minulta ei löydy. Aiemmin olen lökömallin housuja tehnyt Mustikka-haalarista muuttamalla, mutta nyt tahdoin kokeilla ihan oikeaa housukaavaa. Kaavaksi valitsin Ottobren (6/2011) Sleep walker-pyjamahousut koossa 98, jotka mitattessa vaikuttivat lupaavilta ostohousuihin verratessani. Liekö sitten mittavirhe tullut, mutta ennen viimeisiä tikkauksia sovitettiin housuja ja vyötäröllä oli noin kuusi senttiä ylimääräistä pituutta. Housujen haarus roikkui lähes polvissa ja se oli jo liian lökäri-mallia. Onneksi oli helppo korjata.

Kankaat: Joustofroteet Metsola, resorit Eurokangas


Kaikki virheitä en jaksanut korjata. Värkkäsin housuihin taskut, joiden suulla toinen resori on nurinpäin. Lisäksi kun leikkarin vyötäröltä ylimääräistä pois, lähti myös taskuista kokoa eikä kurkkimaan tarkoitettu aurinkokangas näy taskunsuusta. Kyllä taskuun pieni käsi mahtuu palikoita pujottamaan, mutta mahtuuko äidin käsi aarteita ottamaan pois?

Kyllä tällä kaavalla voi toisetkin tehdä, mutta muokkausta tarvitsee. Minkä vyötäröltä ota pois, saan lisätä lahkeisiin.

1 kommentti:

Tiinu kirjoitti...

Kaikesta huolimatta kivat housut =)