keskiviikko 8. elokuuta 2012

Kahden kesän projekti

Joskus yksinkertaisesta asiasta saattaa muodostua työläs. Tai ainakin aikaavievä. Niin kävi tämän projektin kanssa. Bongasin T.I.L.A.-ohjelmasta erään blogistin kodin, jossa vilahti ihastuttava sängynpääty. Niin päädyin Lilla Tirlittaniin etsimään lisää infoa kuormalavoista tehdystä sängynpäädystä.

Viime kesänä pesin lavat ja pesinpä vielä toisetkin, kun mies ei ensimmäisiä kelpuuttanut koska olivat liian käytetyt ja kuluneet. Projektia kohtaan osoittamistaan epäilyksistä huolimatta hän hommasi minulle kuitenkin uudemmat ja omasta mielestään puhtaammat yksilöt. Niinpä pääsin pesuhommiin uudelleen ja lahjoitin nuo ensimmäiset kappaleet eteenpäin. Melkein koko kesä meni lavoja terassilla katsellessa ja lopulta syksyllä sain lavat hiottua ja siirrettyä autotalliin. Ajatus oli hoitaa projekti loppuun siellä, mutta kasvavaan mahaan vedoten jäi tekemättä. Vihdoin valmiiksi ostettu sävytetty Sasu-saunasuoja pääsi käyttöön tänä kesänä. Lavat käsittelin päällypyuolelta kahteen kertaan ja se hieman harmittaa. Yhteen kertaan käsiteltynä pinta olisi jäänyt mukavasti hieman enemmän ruskeaan vivahtavaksi. Mutta laiskuudesta rokotetaan, tällä kertaa jätin talven pölyt pesemättä lavoista ennen sasuttamista ja se aiheutti ensimmäisen käsittelykerran jälkeen puunvärisiä pilkkuja lopputulokseen.

Koska meillä on korkea sänky, minun versioni on tehty kolmesta lavasta, jotka on asetettu lyhyempi sivu lattiaa vasten (pienenä yksityiskohtana voin kertoa, että tämä on saman levyinen kuin kaksi lavaa toisin päin asetettuna eli 230cm). Yläosassa lavan nurkissa on lattialistan syvyiset ovistopparit, jotka estävät lavan lonksumisen seinää vasten. Tulevaisuudessa on tarkoitus vielä laittaa lavojen päälle lauta.


Nyt pitäis sitten miettiä makkarin muuta sisustusta. Uuden päiväpeiton haluaisin, mutta minkälaisen. Oisko valkoinen? Tai beige? Tai kääntäiskö ensialkuun tuon nykyisen päiväpeiton toisinpäin, sieltähän sitä beigeä saisi.
Yöpöydän virkaa ajanut tuoli ei enää passaa alkuunkaan ja toisellekin puolelle pitäisi jotain hyllyä saada. Ehdotuksia yöpöydiksikin otetaan vastaan. Mulla oli jo tulossa vanhoista puulaatikoista yöpöytä, mutta ne laatikot olivat jotain vanhoja kukkalaatikoita ja haisivat niin pahasti multaiselle kellarille, etten saanut niitä pesemälläkään sisälle tuotavaan kuntoon.

Tuo väriläiskä sängyn päällä on muuten Pikku-Muori, ikää vajaa neljä kuukautta.

1 kommentti:

Lumina kirjoitti...

He-hei... Finally :D Hienot tuli!!