lauantai 4. kesäkuuta 2011

Jouluisen värinen yökkäri

Minussa on epäilemättä Sulo Vilénmäisiä piirteitä. Ostan, kun halvalla saan. Varsinkin kankaita. Ostan, vaikken tarvitsikaan. Ja moni kangas jää lojumaan kaappeihin vuosikausiksi, kun ei niistä tiedä mitä tekisi.

Tämä kangas kotiutui monia vuosia sitten Eurokankaan muuttomyynnistä. Moneen kertaan olen miettinyt, ettei siitä taida muuksi olla kuin yöpaidaksi. On niin ohutta ja liukasta trikoota. Kangas muistuttaa raidoillaan lapsuuden aikaisia pitkälahkeisia ja -hihaisia alusvaatteita, kalsareita. Pirpana sai tästä mukavan vilpoisen yöpuvun. Käytin samaa Ottobrestä piirrettyä kaavaa, kuin edelliseen Seepra-yöpukuunkin. Seepra-puvun käyttökokemusten perusteella lisäsin levottomalle yö-liikkujalle lisää pituutta paidan helmaan noin 5 sentin verran. Raglan-saumoihin ompelin lörpön kankaan vuoksi kirkasta joustonauhaa, framiloniksikin kutsuttua.


Kangas oli haastavaa ommeltavaa. En joka saumaan viitsinyt framilonia laittaa ja se näkyy. Evani halusi hieman vetää saumaa ryttyyn (ei tietenkään kyse ole ompelijan taidon puutteesta). Meillä taitaa riittää punaisia kalsareita ja yöppäreitä moniksi vuosiksi. Tätä kangasta nimittäin riittää vielä pitkään.

Ei kommentteja: