tiistai 29. maaliskuuta 2011

Seeprana yöpuulle



Ensimmäistä kertaa kokeilin raglanhihaisen paidan tekoa. Päätin ottaa ensimmäiseksi haasteeksi yöpaidan, yöllä kun kehtaa pitää hieman epäsopivaakin vaatetta. Yöpukua varten pienensin Ottobre 6/2009 lehdestä Night Owl -paidan ja Stripy Legs -housut kokoon 86cm.

En ymmärrä miten onnistuinkin, mutta laitoin paidan etukappaleen kaavan jotenkin väärinpäin kankaalle. Paidan sivusaumat olivat yhdessä ja keskietu huusi saumaa. Luonnollisestikaan minulla ei enää samaa seeprakangasta ollut niin paljoa, että uuden etukappaleen olisin saanut tehtyä. Aikani mietin ja harkitsin jo yksiväristä etukappeletta tai vaihtoehtoisesti yksiväristä takakappaletta ja takakappaleen muokkaamista etukappeleeksi. Sitten päädyin kuitenkin tekemään etukappaleeseen reilusti vaan sauman. Hieman peittelin saumaa aplikoimalla samasta kankaasta leikattuja seeproja. Minua häiritsi nimittäin suuresti se, ettei virheeni vuoksi etukappaleeseen olisi tullut yhtään kokonaista seepraa.  Tukikangasta en tietenkään käyttänyt. Pitäisi tuoda varastosta silityslauta ja kenties vanha silitysrautakin ompeluhuoneeseen. Laiskana ihmisenä en jaksa juosta alakerran kodinhoitohuoneeseen silittämään töitä kesken kaiken. Ja se ikävä kyllä toisinaan näkyykin. Viimeistään tilkkutöitä varten silitystarpeet on oltava ompelukoneen vieressä.
Yllättävän siististi seeprat asettuivat tuen puutteesta huolimatta, mutta kyllä jännitti ommella.

Ohjeen mukaan tähän settiin olisi pitänyt tehdä tasosaumoja. Eihän minun perus-Eevallani sellaisia tehdä, joten lahkeiden ja hihansuiden resoreihin jaksoin värkätä kaksoistikillä ja siksakilla jonkinlaiset koritseompeleet. Raglansaumoihin ja housujen haarasaumaan en niitä enää jaksanut tehdä, joten ne pelkästään kaksoistikillä tikattuna. Tikkauksia kuitenkin sekä mustalla että valkoisella, joten lankojhen vaihtoa oli ihan kiitettävästi. Muistinpa muuten jopa laittaa pienet nauhanpätkät niskaan ja housunvyötärölle oikeinpäin pukemista helpottamaan. Mies kiittää.

Voin paljastaa, että jos oikein tarkkaan katsoo, tässä setissä on oikeasti kolmea väriä. Valkoista ja mustaa, niin kuin seeprassa. Mutta raidallisen kankaan mustat raidat ovatkin oikeasti tummansiniset. Ei kuitenkaan häiritsevä väriero.
Tukikankaan puuttumisesta huolimatta, olen tyytyväinen lopputulokseen. Kasvunvaraakin sopivasti. Näitä kaavoja voin käyttää uudelleenkin. Hyvä minä!
Vielä pari sovituskuvaa. Etupuolelta neitiä ei saanut kuvattua.

3 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Onpa tosi hyvin istuva lopputulos!! Ongelmista huolimatta makea lopputulos!!

Sani kirjoitti...

Nätti setti! :)
Ja vallan hyvin toi käy päiväkäyttöönkin :)

affen kirjoitti...

Ihana yöppäri! Ja hyvin huijattu applikaatioilla (en olis keskietusaumaa huomannutkaan, jos et olis tunnustanut ;) )!