keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Raidallista trikoota



Housujen kaavan muokkaus jatkuu. Jälleen työnalla Ottobre:n Mustikka-haalarista (6/2009) muokattu housu. Kangas Eurokankaan palalaarista poimittua trikoota. Resori kaappien kätköistä, muistaakseni Eurokankaasta ostettua sekin. Resorin laatuun en ole ollenkaan tyytyväinen. On hieman lörppöä ja joustavuus ei ole mitenkään mahdottoman suurta ja tuntuu, että kun ommellessa joutuu resoria venyttämään, se ei oikein palaudu entiseen kuosiinsa. Vyötäröresorista tulikin sitten hieman liian löysä. Mutta kun housut kuitenkin päällä pysyvät, niin ei haittaa. Pesun jälkeen saattaa taas olla tilanne aivan toinen.

Haarasaumassa raitojen kohdistus onnistui melkoisen hyvin, muttei täydellisesti. Toisessa lahkeessa raidat osuivat kohdilleen sisäsaumassa, toisessa taas ulkosaumassa. Kaiken kaikkiaan mukavat ja kevyet housut.  


Sitten vielä housut yhdistettynä punaiseen paitaan. Ja samalla esittelyä Pirpanan lempipuuhasta, portaiden kiipeämisestä. Tähän puuhaan käyvät sekä yläkerran portaat, että keittiöjakkara. Yläkerran portaisiin pääsy on harmittavasti portilla estetty, joten yleensä täytyy tyytyä tähän porrasjakkaraan. Täytyy kyllä tunnustaa, että tähän kuvaan äiti nosti neidin jakkaralle istumaan - otettuaan ensin lukuisia kuvia jakkaralla kiipeilystä.

Ei kommentteja: