tiistai 14. helmikuuta 2012

Ja se talven pakollisin asuste

Talven pakollisin vaate/asuste on tietenkin pipo. Tai myssy. Ihan miten sitä tahtoo kutsua. Tässä tämän vuoden viritelmäni.



Lankana Novitan alpaca, väri tummanharmaa (koodia en tietenkään muista). Ohje omasta päästä, kaksinkertaisella langalla, joustimessa silmukoita 80. Tein lisäyksiä joustinneuleen jälkeen, mutten muista kuinka paljon. Neljän silmukan palmikoita ja välissä kolme nurjaa silmukkaa.

Myssy oli alunperin hieman korkeampi. Muutaman kerran käytön jälkeen purin myssystä noin viisi senttiä pois. Myssy nimittäin tahtoi jäädä vähän turhan paljon hiipottamaan ylhäältä (eli pysyyn). Nyt asettu paremmin. Vaikka olen aiemminkin tehnyt samasta langasta myssyjä samalla aloitussilmukkamäärällä, jostain syystä tällä kertaa myssy tahtoo valua silmille. Johtuneeko sitten siitä, että joustinneuletta on huomattavasti korkeammasti, kuin edellisissä tekeleissäni. Tuskin minun pääni sentään pienentynyt on.

Täytyy muuten sanoa, että ensin tästä langasta oli tulossa kauluri. Mutta koska postimyynnistä tilaamani talvitakki meni palautukseen, ei tuonmalliselle kaulurille ollutkaan enää tarvetta. Kauluri oli jo valmis, kun sitten päätin, että pipo tästä tuleekin.

1 kommentti:

berenike kirjoitti...

Onpa hieno pipo!