tiistai 14. helmikuuta 2012

Lähes talven pakollisin vaate

Talven lähes pakollisin vaate on toppahousut. Eihän ne aina (tai koskaan) niin kovin tyylikkäät ole, mutta lämmittävät valtavasti. Työpäivinä toppahousut on mukava vetäistä aamulla farkkujen päälle, eikä tarvitse sitten hikoilla päivällä pitkikset tai sukkahousut jalassa. Tänä talvena minulle uhkasi käydä ohraisesti toppahousujen kanssa. Vanhat kunnon luottohousut kävivät auttamatta pieniksi. Enää ei auttanut edes aukinainen vetoketju ja housut vyöllä mahan päälle meininki. Vatsa kasvaa niin, että housujen vyössäkin loppui säätövara (Pirpanaa odottaessa samaiset housut menivät synnytysreissulle asti jalkaan) eikä kyykistely ulkona kyseiset housut jalassa enää onnistunut. Jotakin oli siis keksittävä.


En raskinut vanhoja luottohousujani tähän testiin altistaa, joten ostin kokeilua varten ihan uudet, erittäin edulliset housut. Läpöarvot ja muut ominaisuudet eivät ole samaa luokkaa, kuin vanhoilla, mutta kyllä näillä tarkenee. Ensin tarkoitukseni oli ostaa vyötärökuminauhaiset housut ja leikata vyötärö edestä matalammaksi ja laittaa resori tilalle. Hoksasin kuitenkin, että ilman housujen leikkaamistakin onnistuu ja tällä tyylillä saan resorivirityksen myöhemmin purettua ja otettua housut jatkokäyttöön. Ompelin resorin kiinni kolmipistesiksakilla housujen ylälaitaan ja vetoketjuhalkioon. Hyvin pysyy,  joskin resorista olisi saanut tulla vielä napakampi ja korkeampi. Hieman meinaa housut valua ulkoillessa.


Eihän tämä ratkaisu mitenkään tyylikäs ole, mutta koskas ne toppahousut tyylillä koreilisi. (Ja yleensä paita ja takki peittää tuon vetoketjukohdan.)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

kekseliästä ja taloudellista:)