keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Huovutettua päänlämmikettä

Pirpanasta on ollut aivan erityisen hassua, kun äiti pukee päähänsä huovutetun myssyn. Niinpä päätin tehdä hänelle oman hauskan hatun. Hauskaa riittikin siihen saakka, kun tämä hahtuvalangasta valmistettu päänlämmitin kävi pesukoneessa. Sen jälkeen ei Pirpana ole halunnut myssyä päähänsä laittaa. Siksi tämän postauksen sovituskuvissa myssy on nuken päässä.



Edellisistä huovutuksista on niin kauan aikaa, että pesukonekin on ehtinyt välissä vaihtua. Lieneekö tämä koneenvaihdos syynä siihen, että kutistumista tapahtui odottua enemmän. Kovista ponnisteluistani huolimatta en saanut venytettyä tätä ihan niin suureksi kuin olisin tahtonut.




Ja koska Pirpanan mielestä tämä myssy kutittaa (mitä en kyllä usko, mun mielestä nämä huovutetut ei kutita ollenkaan) ja sen vuoksi tähän olisi tehtävä vuori, minulle jää vaihtoehdoiksi joko uudelleen kastelu ja lisävenytys tai uuden myssyn tekeminen. Taidan kallistua jälkimmäiseen vaihtoehtoon ja tehdä kerralla niin reilun kokoisen, että mahtuu seuraavanakin talvena. Tämän suunnitelman myötä tulisi myös väri vaihtumaan, sillä seuraavan talven toppahaalari on hankittuna eikä tuo oranssi välttämättä ole paras väri sen haalarin seuraksi. Ja ehkäpä myös Pirpanan hatussa tulisi olla "sarvet", jotta myssy on yhtä hauska kuin äidinkin oma.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnistuisko kypärämyssyn kans. Harmi jos noin hieno lakki jää käyttämättä

Vezmu kirjoitti...

Kypärälakkikaan ei auttanut, mutta nyt epäilen, että myssy tuntui liian ahtaalta. Päädyin kuitenkin venyttämään myssyä lisää. Nyt sovittaessakin sai olla hetken päässä eikä puhuttu kutittamisesta mitään. Teen vielä varalta fleece-vuoren tuohon ja toivotaan parasta. Venyttäminen olikin kyllä varmaan näky. Istuin nimittäin olohuoneessa tuo pieni märkä myssy vedettynä omaan päähäni, ettei pääse kuivaessaan vetäytymään kasaan. Hetken aikaa pipo kiristi melkoisesti :)