tiistai 20. joulukuuta 2011

Paita kasvunvaralla

Harvoin tulee nykyään ommeltua mitään itselle. Marraskuussa tuli kuitenkin suuri tarve. Sattuneista syistä kaikki kaapin paidat alkoivat käymään liian lyhyiksi. Niinpä kaivelin esiin paidan kaavan Suuresta Käsityö-lehdestä ja joskus mekkoa varten hankitun kankaan (Eurokankaan palalaarista). Tämä kyseinen kangas tuntui olevan kaapissa ainoa, jota oli lähes tarvittavat 1,5m. Kankaita on ilmeisesti tullut hankittua vain lastenvaatteita varten.



Kuva on hieman huono, mutta ehkä siitä sen verran näkee, että etukappaleessa on mahan kohdalla rypytykset, jonka ansiosta tämä paita mahtuu toivon mukaan päälle vielä huhtikuussakin. Raglansauma hukuttautuu tuohon tilkkutäkkikuosiin, samoin helman "resori". Mukava kaava, tällä voisi tehdä usemmankin paidan. Ehkä voisi kokeilla kaventaa hihoja hieman normaalimmaksi, tässä ne ovat melkoiset liehukkeet ihonmyötäiseen hihaan tottuneelle.

Mies sanoi tämän luomuksen nähdessään, että "ootpa melko Ridge Forresteri". Tuohon kohteliaisuudeksi tarkoitettuun en voinut muuta kuin todeta, että semmoisia leukaperiä en kyllä halua.

Mitä näistä tekisi?

Sain syksyllä syntymäpäivälahjaksi kaksi kerää Palino merkkistä merinovillalankaa. Kiitos vaan lahjasta, mutta mukaan olisi voinut laittaa vinkin (mielellään ohjeen kera) mitä näistä tekisin. Todennäköisesti näistä teen jotain Pirpanalle, jolle kyseinen väri sopii paremmin kuin minulle. Myssy? Lapaset? Pirpanan 2v-synttärit ovat tammikuussa, joten joulunpyhät ja välipäivät voisivat kulua näiden kerien parissa. Vinkkejä ja ehdotuksia otetaan vastaan, kiitos.


maanantai 19. joulukuuta 2011

Laahaavat postaukset - Tähtipaita

Tälle syksyä blogin postaukset ovat laahanneet pahasti jäljessä. Kovasti on asioita tapahtunut ja ylimääräisille aktiviteeteille ei ole riittänyt aikaa eikä jaksamista. Käsien tuotoksista on kyllä välillä muistanut ottaa kuviakin, kun kamera keittiössä valmiudessa lähes koko ajan pyörii. Mutta kuvien siirtäminen koneelle onkin sitten toinen juttu ja ylivoimaiseksi koitunut suoritus.



Tässä esittelyyn tulee raitatunika tähtiaplikaatiolla ja punaiset leggarit. Tunika on pidennetty samasta Ottobren paidan kaavasta, jolla olen tehnyt pyjaman paitoja. Muistini mukaan myös leggarit on muokattu tuon pyjaman housujen kaavasta. Kankaat jofotexiltä.



Tunikaa on pidetty paljon, mutta leggarit ovat unohtuneet muutaman käyttökerran jälkeen kaappiin. En ymmärrä miksi. Lieneekö kokonaisuus ollut mieleeni liian punainen.